Muş’lu hayırsever Prof. Dr. Vahit Özmen tarafından 2014 yılında Muş´a yaptırdığı ortaokuldan sonra 2016 yılında yeni yaptırdığı 19 derslikli ilkokul ve hayırsever Muş Vakfı Başkanı Dr. Sami Gültekin katkıları ile yaptırılan 8 derslikli Sungu İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle eğitim ve öğretime açıldı.
29 Eylül 2016 tarihinde Muş’lu hemşerimiz hayırsever Prof. Dr. Vahit Özmen, tarafından yaptırılan ikinci okul ve Muş Vakfı Başkanı Dr. Sami Gültekin’in katkıları ile yaptırılan İmam Hatip Ortaokulu düzenlenen törenle açılışları yapıldı.
Düzenlenen törene Vali Yardımcısı Ercan Öter, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Op. Dr. Nevin Özmen, Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Okulun açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından okulun konferans salonunda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan; Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Op. Dr. Nevin Özmen, Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin yapmış oldukları bu hizmetlerin diğer Muşlulara da örnek olmasını diledi. Arslan, "15 Temmuz hain darbe teşebbüsünde şehit olanlarımıza ve aziz vatanımızın savunmasında şehit düşen tüm şehitleri rahmetle ve minnetle anıyorum. Kıymetli Vahit Özmen ve eşleri nevin hanımın girişimleriyle bu okulumuzun açılışını yapıyoruz. Dün akşamda Muş Vakfı Başkanımız Orhan beyin girişimleriyle Sungu da bir okulun açılışını yaptık. Son derece sevinçliyiz. Muşumuza örnek oluyor. Muş´ta bu tür hayır işlerini yapan biraz az, ama bu hocalarımızın kıymetli hemşerilerimizin bu tür girişimleri toplumsal yardımlaşmayı, devlet millet ele, ele olması, kaynaşması açısından çok önemlidir. Hocalarımız sağ olsunlar binalar yaptılar. Binaları yaşatan nefestir, fiziki şartlar ne olursa olsun binaları yaşatan nefestir, insanın gayretidir çabasıdır inşallah bizlerde üzerimize düşen bu görevimizi en iyi şekilde yaparız. Bu okullarımızda, Devletine, Milletine, Vatanına, Ailesine ve kendisine faydalı bireyler yetiştirmek için tüm eğitimci arkadaşlar gayret göstereceğiz.
Milli Eğitim Müdürü Arslan; Çünkü kendisine faydası olmayanın, hiç kimseye faydası olmaz" dedi. Muş´un eğitim alanında Türkiye sıralamasında üst sıralara çıktığının altını çizerek; "Son iki yılda biz Muş´ta tüm eğitimci arkadaşlarla birlikte okul, okul, sınıf, sınıf, öğretmen, öğretmen hedefler koyduk ve TEOG sınavında bu yıl gerçekten önemli bir başarı yakaladık. Türkiye ortalamasına 1,35 oranında yaklaştık. Biz tahmin ediyoruz, Bakanlığımız il sıralamalarını vermiyor ama bizim verilerimiz, hesaplamalarımız Muş 77´inci sırandan 55-60 bandına oturdu diye hesap ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu yansıyacaktır" diyerek hayırseverlere katkılarından dolayı çok, çok teşekkür etti.
Prof. Dr. Vahit Özmen ise konuşmasının başında 15 Temmuz darbe girişimini kınayarak; "15 Temmuz hain saldırısını kınıyorum, lanetliyorum. Buna fırsat verenlerin bundan ders almış olduklarını düşünüyorum, inanıyorum. Önemli olan tabi ki bunu önlemektir ama daha önemlisi böyle bir şeyin farkında olup buna fırsat vermemekti. Çünkü bu olay hem şehitlerimizin hem ülkemizin ciddi anlamda ekonomik kaybına ve dağılmasına vesile olan bir takım kötü olaylara kötü sonuçlara yol açabilirdi. Ama çok şükür Türkiye Cumhuriyeti Mustafa Kemal Atatürk´ün oluşturduğu ruhla, Milli birlik ve beraberlikle bu vahim olayı çözme, halletme, yok etme başarısını göstermiştir" dedi. Özmen, Muş´un ekonomik ve eğitim alanında Türkiye´de son sırada bulunmasının nedenin kadınların eğitimsiz olduğuna bağlayarak; "Eğitime hizmetin çok önemli bir hizmet olduğunu düşünüyorum, çünkü inandığımız dinimiz, Allah´ımız peygamberimize gönderdiği ilk emirde "oku" diye emretmiştir. Muş´ta oğlumun mecburi hizmeti sırasında yaptığı bir çalışmada 2 bin 500 kadında buna Genç birikim derneği, diğer dernekler, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve Hastane de destek vermiştir. Muş´ta 40-69 yaş arası 2 bin 500 kadının yüzde 60´ı okur-yazar değil. Bence Muş´un Türkiye de Ekonomik ve eğitim düzeyi bakımından son sırada gelmesinin nedeni kadınların eğitimsizliğidir. Bu yatırımı biz çok uzun süredir düşünüyorduk" dedi. Özmen konuşmasının sonunda Muş´ta okul yapma fikrinin nereden geldiğini ve nasıl yapıldığını anlatarak; "1990´dan beri İstanbul Tıp Fakültesi başta olmak üzere öğrencilere burslar veriyorduk ama Muş´taki durum özellikle oğlumun buraya mecburi hizmetle gelmesi ve eğitim durumunu, ekonomik durumunu gözlemlediğimiz zaman şuna karar verdik. Muş´ta bir eğitim yuvası oluşturalım. Bu amaçla Milletvekili arkadaşım Muş Valisini tanıyordu. Ona telefon açtı, hemen bir hafta içinde arsa tahsis edildi ve Muş´a geldik temel attık. Bizim buradan Muş’tan bir beklentimiz yok, bizim beklentimiz Allah´tan, bizim çocuklarımız eğitimlerini tamamlıyor. Ben İlkokul 1 ve 2. Sınıfı Muş Cumhuriyet İlkokulunda okudum. Bu çocuklarında bizim, bunlarında daha iyi ortam, daha iyi öğretmenlerle eğitime ihtiyacı var. Onun için bu yatırımların ben çok değerli ibadetler olduğunu düşünüyorum" İfadelerini kullandı.
Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Ercan Öter; Gençlere yapılan yatırımın en değerli yatırım olduğuna değinerek; "Vali bey rahatsızlığından dolayı katılamadı. Ben sözlerime başlamadan önce 15 Temmuz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ile anıyorum ülkemiz çok büyük bir badire anlattı halkımız var gücü ile direndi ve başarılı oldu. Allah vatanımızı milletimizin başına bir daha bu tür olaylar getirmesin. Parlak geleceğimiz olan, geleceğimizin teminatı olan geçlerimize yapılan yatırım bence en değerli yatırımdır. Eğitim çarkı hepimizin içinden geçtiği bir çark olmasından dolayı biz bunu önemsiyoruz önemsemek zorundayız. Umut ediyoruz ki, müdürlerimiz ve öğretmenlerimizin çabası ile bu okulun bir kolej havasına büründürmesidir. Burada Prof. Dr. Vahit Özmen ve eşi Op. Dr. Nevin Özmen, Muş Vakfı Başkanı Dr. Orhan Sami Gültekin yapmış oldukları bu hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.