Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bölgeye yardım malzemeleri gitmeye devem ediyor. Özelikle henüz elektrik verilmeyen bölgelerde soğuk havadan korunmak için en çok ihtiyaç duyulan odun sobaları üretilerek bölgeye gönderiliyor.
Bu çerçevede Muş Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri depremin ardından hemen harekete geçerek depremzede vatandaşlar için soba üretimine başladı. Günlük 50 soba üretilen okulda öğretmen ve öğrenciler biran evvel depremzede vatandaşlara ulaştırmak için canla başla çalışarak ürettikleri sobaların bir kısmını Adıyaman ve Malatya illerine gönderdiler.
Üretilen sobalar deprem bölgesine ulaştırılan yardımlar ile ilgili olarak bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, 10 ilde yıkıma neden olan depremin ardından 71 ilin bu depreme maruz kalan illerle eşleştirildiğini söyleyerek bu kapsamda müdürlük olarak eşleştikleri illere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
Müdür Kıvanç, vermiş olduğu bilgilerde şunları dile getirdi: "6 Şubat tarihinde ülkemizin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerle gözümüzü açtık. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan iki ayrı depremde 10 ilimizde yıkımlar oldu. Ülke olarak yasa boğulduğumuz afette gün birlik olma zamanı diyerek yardım çalışmalarımıza başladık. Muş Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başlattığımız yardım kampanyamızda gönüllü eğitimcilerimizle bir tır yaşam malzemesi topladık. Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde yürütülen yardım çalışmalarını bizler de eğitimciler olarak destek verdik, vermeye de devam edeceğiz. Hazırlanan yardım tırımızı bakanlığımız tarafından kardeş il ilan edilen Malatya iline gönderdik. Malatya ilindeki depremzedeler ve enkaz kaldırma çalışmaları yapan ekiplerin yaşam mücadelesine destek vermek için gönderdiğimiz malzemeler yerine ulaştı ve ulaşmaya da devam ediyor." dedi.