MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN İLCİ YKS’DE ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ METİN İLCİ YKS’DE ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ.

Milli Eğitim Müdürümüz Metin İlci,  30 Haziran Cumartesi ve 1 Temmuz Pazar günü yapılacak YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavına) girecek Öğrencilerimize başarılar diledi. Velilerimiz öğrencilerimizi kaygılandıracak, heyecanlandıracak, endişelendirecek, sınavı ölüm kalım meselesine dönüştürülmesi gibi davranışlardan uzak durmaları hususunda dikkatli olmalıdırlar dedi. Milli Eğitim Müdürü İlci; Uzmanların aşağıdaki uyarılarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.

SINAV ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR

·         Sınavda son gün ders çalışmayı bırakmalı ve psikolojik olarak sınava hazırlanmalısınız. Sizi sinirlendirecek ve moralinizi bozacak olaylardan uzak durmanız çok önemlidir.

·         Sınavı bir ölüm/kalım meselesi gibi gören aşırı panik aile bireyleri ve arkadaşlarınızın tesirinde kalmamalısınız. Pozitif enerji aldığınız kişilerle vakit geçirmeniz sizi rahatlatacak ve dinlendirecektir.

·         Sınav akşamı belgelerinizi mutlaka hazırlayarak yanınızda götürmeyi unutmayınız.

·         Sınava gireceğiniz binayı/salonu önceden görünüz.

·         Sınavın başlamasına en az bir saat kala sınavın yapılacağı binada olmalısınız.

·          Sınavdan önceki gece çok erken uyumaya çalışmamalısınız. Daha önceki zamanlarda olduğu gibi normal yatış saatinde uyumaya özen gösterin. Erkenden uyumaya çalışmanız, sınav heyecanıyla birleşince uykunuzun iyice kaçmasına sebep olabilir.

·         Sınav öncesinde hafif bir akşam yemeği yemeniz ve sınav sabahında da normal bir kahvaltı yapmanız çok önemlidir. Fakat bu kahvaltı midenizi bozacak şekilde olmamalı. Sınavda rahat edebileceğiniz bir kıyafeti tercih edin.

·          

SINAV ESNASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BAZI HUSUSLAR

·         Sınavın ilk 15 dakikasında heyecanlanmanız normaldir. Bunun bir zaaf olmadığını ve hemen herkesin az ya da çok bu heyecanı yaşadığını bilmeniz sizi rahatlatacaktır.

·         Sınavın hemen öncesinde sanki bütün bildiklerinizi unutmuş gibi bir düşünceye kapılabilirsiniz. Bu durum karşısında telaşa kapılmayın. Bunun gerçek olmadığını ve o an ki sınav psikolojisinden kaynaklandığını bilmelisiniz.

·         Sınav esnasında sadece kendi yaptıklarınızla ilgilenmeli ve etrafınızdakilerin ne yaptıkları ile ilgilenmemelisiniz.

·         En iddialı olduğunuz testle sınava başlayın. En zayıf olduğunuz testi de en sona bırakmalısınız. Sınava zorlandığınız testle başlamanız size zaman kaybettireceği için diğer soruları yetiştirememenize sebep olabilir.

·         Hakkında hiçbir bilginizin olmadığı soruları boş bırakınız. Çünkü 4 yanlış cevabınız bir doğruyu götürecektir. Zorlandığınız sorularda asla motivasyonunuzu kaybetmemeli ve oyalanıp zaman kaybetmeden sonraki sorulara geçmelisiniz.

·         Çok iyi bir nedeniniz olmadıkça, doğru olduğundan emin olarak işaretlediğiniz bir seçeneği değiştirmeyiniz.

·         Sınav esnasında çok sık aralıklarla saate bakmamalısınız. Bu sizi iyice telaşlandırabilir.

·         Soruları çok dikkatli okuyup, anladıktan sonra cevaplayınız. Sorulara kendinizden yorum katmayınız.

·         Sınav esnasında sadece sınava odaklanmalı ve sınav sonrasını düşünmemelisiniz. Dikkatinizi dağıtacak hayallere ve endişelere kapılmamalısınız.

·         Eğer sınavdan koptuğunuzu fark ederseniz birkaç saniye zihninizi dinlenmeye ihtiyacı vardır demektir. Kaleminizi bırakın, gözlerinizi kapatın, alnınızı ve şakaklarınızı ovarak veya sizi rahatlatacak başka bir dinlenme egzersizi yaparak 10-15 saniye gibi bir süreyi bu amaçla kullanınız. Dinlendiğiniz bu süreyi kayıp olarak düşünmeyin.

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.