İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Enver KIVANÇ, Muş, Bitlis, Hakkâri, Van İlleri Yazılım Hareketi Programı İş Birliği Protokolü İmza törenine katıldı.
336
09:16
09.04.2021

Muş, Bitlis, Hakkâri ve Van illerinde önemli bir ''Yazılım Hareketi'' başlatıldı. Yazılım hareketi kapsamında bir de iş birliği protokolü imzalandı. 

 

Protokolün tarafları; Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Van Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi, Bitlis Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Hakkâri Üniversitesi, Hakkâri Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu oldu. 

 

Milli Eğitim İl Müdürlükleri, faaliyetlerin koordinasyonu için 1'er yetkili görevlendirecek. Protokole taraf olan kurumların iş birliğinde gerçekleşecek fuar, konferans, çalıştay, bilgilendirme toplantıları, yarışma vb. gibi organizasyonlar için ortaya çıkabilecek harcamalara, bütçe sınırları dâhilinde destek sağlanacak. Taraflara protokol kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere yönelik, tanıtım, bilgilendirme çalışmaları ve eğitimlerin planlanması konusunda gerekli destekler de verilecek. Ulusal ve uluslararası yazılım yarışmalarına katılmak üzere, fen lisesi veya anadolu lisesinden 4 öğrenci ve 1 öğretmenden oluşturulan ekibin çalışmaları için prosedürler kolaylaştırılacak. 

 

Protokol kapsamında lise ve üniversite düzeyinde eğitim gören öğrencilere, geleceğin mesleği ve tüm mesleklerin geleceği olan yazılım ile ilgili farkındalık ve bilgilendirme çalışmalarının yapılması, bu gençler arasından yazılım konusunda ilgili ve yetenekli olanlar için özel eğitimler verilmesi ve yazılım alanında uzman eğiticilerin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, bölgedeki hedef kitlenin ihtiyacına göre belirlenen eğitim içeriklerinin kullanıma hazır hale getirecek ve eğitim alan kişiler için gerektiği durumlarda internet desteğinin sağlayacak. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından belirlenen eğitimlere yönelik mentor desteği sağlanacak ve eğitim sonunda katılımcılara ve eğiticilere sertifika verilecek. 

 

Yazılım kulübü kurulacak 

 

Protokol kapsamında 20 öğrenciden oluşan bir yazılım ekibi oluşturulacak. üniversiteler protokol kapsamında eğitime katılacak öğrenci ve eğitimcilere üniversitelerin konukevi, yemekhane ve ulaşım imkânlarından faydalanması için gerekli kolaylığı sağlayacak. Üniversite imkânları (laboratuvar, sınıf, bilgisayar yazılımları ve donanımları vb.) kulüp veya topluluk öğrencilerin kullanımına açılacak. Gerçekleştirilecek faaliyetlere yönelik, tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarına destek sağlayacak olan üniversiteler, "1 Milyon Yazılımcı Projesi" ile ilgili tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını her fakülte bünyesinde sürdürecek. 

 

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ise kurumların iş birliğinde gerçekleşecek fuar, konferans, çalıştay, bilgilendirme toplantıları, yarışma gibi organizasyonlar için ortaya çıkabilecek harcamaların Ajans 2021 Yılı Çalışma Programının ilgili faaliyetine ilişkin bütçe sınırları dâhilinde karşılanması, protokol kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere yönelik, bölgesel ve ulusal düzeyde tanıtım ve bilgilendirme yapılması ve gerçekleştirilmesi düşünülen eğitimlerin planlanması ve gerekli koordinasyonun sağlanması görevlerini üstlenecek.

 

09-04-202109-04-202109-04-2021

Yayın Tarihi: 09.04.2021