Valimiz Sayın Aziz Yıldırımın katkılarıyla Muş Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve iki gün süren “Eğitimde Atılım ve Gelişim Arama Konferansı Çalıştay Programı” gerçekleştirildi.
Düzenlenen programa; Valimiz Sayın Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Alper Çifçi, Sakarya Üniversitesi Doç. Dr. Ali Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, ilçe milli eğitim müdürleri, il/ilçe müdür yardımcıları, şube müdürleri, şefler ile basın mensupları katıldı.
İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından yapılan açılış konuşmasıyla devam etti.
Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım, İl Başkanım, Sayın Vali Yardımcım, Saygıdeğer Meslektaşlarım, Sayın Valimizin destekleri ve himayelerinde gerçekleştireceğimiz Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitimde Atılım, Gelişim ve Arama Konferansımıza hoş geldiniz.
Hızlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığı günümüzde toplumlar, sosyal, siyasal, kültürel, ekonomik, yönlerden çeşitli gelişmelere tanıklık etmektedirler. Şüphesiz, bu değişimden ve dönüşümden en çok etkilenen alanların başında eğitim gelmektedir.
Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler, bilgi iletişim teknolojilerinde yaşanan devrim niteliğindeki dönüşümlerle bilgi çağı olarak tanımlanan 21. yüzyılda eğitim ve insan kaynaklarının geliştirilmesine yatırım yapılmasının ekonomik ve sosyal kalkınma için taşıdığı önem artmıştır. Herkese küresel düzeyde ihtiyaç duyulan bilgi, değer ve becerilerin kazandırılması, çocukların, gençlerin ve yetişkinlerin her seviyede kaliteli eğitime erişebilmesi yönünde çalışmalar hız kazanmıştır.
Eğitim uzun soluklu ve emek isteyen bir süreçtir. Uzun eğitim sürecinde; toplumsal, ekonomik ve siyasi faktörler değişmeyi, planlı ve plansız olarak tetikler. “Her yenileşme, yeni bilgilerin keşfedilmesiyle başlamakta, araştırma, gelişme, yayılma ve adaptasyon aşamalarından geçerek kurumsallaşmaktadır. Eğitimin amacını ve okulların işleyişini yeniden tanımlamanın bir zorunluluk haline gelmesinin temelinde toplumsal yapıdaki değişime olan “talep, değer ve tekniklerin” değişmesi vardır.
Sayın Valimi, saygıdeğer konuklar bugün burada yapacağımız bu “eğitimde atılım, gelişim ve arama konferansı ile ilimizde Eğitim Öğretimin daha nitelikli hale gelmesi çocuklarımızı ve gençlerimizi inşa ederken milli ve manevi değerlerimizi esas alarak bilinçli bir şekilde hareket etmenin arayışı içinde olup kalkınmayı temel alan ulusal ve uluslararası düzeyde hazırlanan kalkınma stratejilerinde eğitim, öğretim ve insan sermayesine yatırım anahtar kelimeleri olup, eğitimin kalitesinin artmasıyla oluşacak nitelikli işgününün Ülkemizin kalkınması ve büyümesini beraberinde getirecektir.
Saygıdeğer konuklar bugün burada yapacağımız “eğitimde atılım, gelişim ve arama konferansının gerçekleşmesi için bizlerden hiçbir zaman maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen Sayın Valime İlimiz adına, çocuklarımız adına, öğretmenlerimizin adına şükranlarımı arz ederim. Uzaktan, yakından gelerek bu çalıştayımıza katılan siz değerli meslektaşlarıma teşekkür eder, Çalıştayımıza yöneticilik yapacak olan Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Arslan hocamıza verdiği emek ve katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim. 2 gün sürecek bu çalıştayın İlimize, çocuklarımıza ve Ülkemize hayırlar getirmesini diler hepinize saygılar sunarım
Programda katılımcılara hitap eden Valimiz Aziz Yıldırım; “Sayın Belediye Başkanım çok kıymetli hocam, vali yardımcım, il başkanımız milli eğitim müdürümüz, çok kıymetli hocalarımız, müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz bugün gerçekleştirdiğimiz programa geldiğinizden dolayı önce hepinize teşekkür ediyorum.
Yunus Emre’nin dediği gibi ‘İlim İlim Bilmektir İlim Kendin Bilmektir Sen Kendin Bilmezsen Bu Nice Okumaktır.’ Eğitim dediğimizde eğitim verilen kişinin eğitim sonrasında hareketlerinde bir davranış değişimi olup-olmadığına bakıyoruz. Eğer olumlu yönde ciddi bir davranış değişimi varsa buna eğitilmiş insan diyoruz ve eğitim amacına ulaşmıştır diyoruz.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Öğretmenler Yeni Nesil Sizin Eseriniz Olacaktır.’ dediği gibi öğretmenlik kutsal bir harekettir. Öğretmenlik bir devletin bir neslin yetişmesinde onlara kimlik kazandırılmasında çok önemli bir meslektir.
Hepiniz mahiyetinizdekilerden mesulsünüz. Böyle temiz ve sorumluğunu bilen insanlar olarak okulunuza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize ve dolayısıyla ilçemize, ilimize, şehrimize, ülkemize nasıl faydalı bir yetiştiririz onun gayreti içerisinde olmalıyız. Bakın, bir takım göstergeler ile değişik alanlarda istatistikler yapılıyor.
Bu istatistiklerde kendimizi daha üst seviyelere taşıyabilmek için daha fazla gayret göstermeliyiz. Bu konuda eğitim camiasına, eğitim gönüllüleri olarak sizlerin rolü çok önemli.
Bugün yapılacak olan çalıştayda önce eksiklerimizi gözden geçireceğiz, dikkat etmediklerimize dikkat edeceğiz, kendimizi yeniden planlayacak ve bu sürede aslında Çalıştay sonunda belki de kendimizi geliştirmiş olacağız.
Sakarya’dan buraya kadar gelip emek veren değerli hocamıza teşekkür ediyorum. Burada güzel çalışma yapılacak. Yeni bilgi ve metotları birlikte öğreneceğiz. Eksiğimiz nedir? Neyi nasıl yaparsak daha iyi bir sonuç elde edebiliriz? Hepimiz onları keşfedeceğiz.
Bu çalıştaya katılan herkese çok teşekkür ediyorum. Bu çalıştayın en güzel şekilde geçmesi ve hedeflenen başarılı sonuçlara ulaşmasını temenni ediyorum. Hepimize kolay gelsin. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Allaha emanet olun.” Dedi.
Sakarya Üniversitesi Doç. Dr. Ali Arslan tarafından yapılan konuşmanın ardından çalıştaya geçildi.
Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü ‘Eğitimde Atılım ve Gelişim Arama Çalıştay’ında ortak akıl ile mevcut durum ortaya konularak gelecek planlaması yapıldı. 2 gün süren çalıştayda katılımcılar U masa düzeninde değişen dünya analizleri, kurumsal geçmiş, geçmişten bugüne kuruluşun tarihi bağlantısı, nasıl bir kuruluş olma isteği sorgulaması, özet bir vizyon tasarımlarının yanında kuruluşun olumlu-olumsuz yönlerinin de ele alındığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yönetimi, strateji ve politikalar, öğretmen ve öğretmen motivasyonu, öğrencilere sunulan hizmetler ve öğrenci tutumları, insan kaynakları, veliler, okul aile birlikleri, mali ve fiziki mekanlar, alanlara göre birimler, okullar, katılımcılık, sürekli gelişme ve geliştirme, kalite yönetimi, süreçler, ölçmeye ve bilgiye dayalı yaklaşım, yeni fikirler ve projeler ele alındı.
Çalıştayda gelecek planlaması yapılarak her yıl için ayrı 5 yıllık projeler üzerinde de çalışmalar yapıldı.
Çalıştayın son günü kapanışında programına Muş Merkezde görev yapan tüm okul kurum müdürleri de davet edilerek Muş Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen ve iki gün süren “Eğitimde Atılım ve Gelişim Arama Konferansı Çalıştayı ile görüş alışverişinde bulunuldu.
Yayın Tarihi: 01.10.2018