MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI MUŞ MEV FATİH İLKOKULUNDA SAYIN VALİMİZ DOÇ. DR. İLKER GÜNDÜZÖZ'ün KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ.

2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI MUŞ MEV FATİH İLKOKULUNDA SAYIN VALİMİZ DOÇ. DR. İLKER GÜNDÜZÖZ'ün KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ.

 

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının açılış programı saat 09:00'da İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin tarafından Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı.  Çelenk sunum programına Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri ve Öğrenciler katıldı.

 

Buradaki törenin ardından Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, İlköğretim Haftası münasebetiyle Milli Eğitim Vakfı Fatih İlkokulunda gerçekleştirilen programa katıldı.

Milli Eğitim Vakfı Fatih İlkokulunda gerçekleştirilen programa: Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Baş Savcısı Harun Karahan, Vali Yardımcıları Alper Çifci, Mehmet Kocabey, İl Emniyet Müdür V. Erol Çengelcik, İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Baykal, Garnizon Komutanı Albay İhsan Gökoğlan, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile diğer kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, okul idareci ve öğretmenleri, öğrenciler ile veliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından program, okul müdürü Hüsnü Deniz tarafından açılış konuşması yapıldı.

Uzun bir tatilden sonra okulumuza kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

İlköğretim kendimize, ailemize, çevremize, milletimize ve insanlığa faydalı olmak okuma yazmayı öğrenmekle başlar. Daha sonra öğrendiklerimizle iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan bilimi hurafeden ayırır ve bugün ki dünyanın ulaştığı bilgi birikimini elde ederiz. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür.

            Atalarımız ''Bilgisiz insan meyvesiz ağaca benzer'' demişler. Bizlerde sizleri hoşgörülü, yardımsever, merhametli, vatanına ve milletine bağlı, büyüklerini sayan küçüklerini seven bireyler olarak yetişmeniz için çalışıyoruz.

             Değerli öğretmenler; Başöğretmen Atatürk'ün ''Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır'' diye hitap ettiği değerli öğretmenlerimiz eğitimin temel belirleyicileri olan sizler işini ve öğrencisini seven, velileriyle iyi diyalog geliştiren,  öğrenci merkezli eğitime önem veren, amacımız bilgiyi aktarmanın yanında öğrencilerimize bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran bulabilen,  bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirmek olmalıdır.

            Saygıdeğer veliler; Devletimizin, Öğretmenlerimizin ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu nedenle okulumuza sahip çıkmak ve ortak işbirliğiyle çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak hepimizin görevidir.

Yeni bilgiler, dostluklar, güzel günler ve aydınlık fikirlere ulaşmanız dileğiyle ilköğretim haftanızı kutlar hepinize başarılar diliyorum dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin; 2019-2020 eğitim öğretim yılında 711 okul ve kurumumuzda 115.631 öğrenci ve 6.086 öğretmenimizle 5.122 derslikte eğitim ve öğretime başlıyoruz. 2019-2020 eğitim-öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, aldığımız her kararda 115.631 öğrencimiz ve öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz.

Yaklaşık 3 aylık tatilden sonra öğrencilerimiz okullarına yeniden kavuşmanın, yönetici ve öğretmenlerimiz eğitim adına iyi bir başlangıç yapmanın, velilerimiz de taşıdıkları sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin heyecanı ile yoğun bir çalışmanın ve gayretin içine gireceklerdir.

Yoğun bir öğrenci potansiyeline sahip olan İlimizde istihdam politikalarını da göz önünde bulundurarak, dünya standartlarında bilgi ve becerilere sahip nesilleri yetiştirmek amacı ile Bakanlıkça yapılan yeni düzenlemeler ışığında çabamızı hiç ara vermeden devam ettirmekteyiz. Ancak, istenen başarıyı yakalayabilmek için başta aileler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin katkısına, desteğine de ihtiyacımız vardır.

Değerli meslektaşlarım; Şüphesiz eğitimin baş mimarları sizlersiniz. Geleceğimiz ellerinizde, yüreklerinizde şekillenecek, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız,  vereceğiniz bilgilerle ve terbiye ile yetişecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz.

Biz eğitimde bilimi, aklı, sanatı, sporu, ahlakı konuşacağız. Ahlakın üzerine inşa edilmemiş eğitim sisteminin geçerli olacağına inanmıyoruz. İnsan temelli bir eğitim anlayışı temel hedefimiz olup, bu yıl ilk defa eğitim hayatına başlayacak 10.280 İlkokul birinci sınıf öğrencimizi size emanet ediyoruz.

Saygıdeğer Meslektaşlarım; Ülkemizde doğan her çocuk kaybedilmeyecek kadar değerlidir. Onlara gösterilen şefkat, onlar için sarf edilen gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal, en anlamlı çalışmadır.

Sayın Bakanımızın tabiriyle "Biz işin aslıyla ilgiliyiz. Ve evrensel olana talibiz. Medeniyet köy yollarından şehir yollarına doğru gitmez. Şehir yollarından köy yollarına doğru gelir. O yüzden bizim muhakkak surette evrensel olana talip olmamız ve milli duruşa sahip olmamız gerekir. Küresel düşün, yerel davran değil, yerel düşün küresel davran diyoruz."

 Ülkemizin içinde bulunduğu şartları da dikkate alarak, birlik ve bütünlük içerisinde toplumun daha ileriye taşınması, eğitim düzeyinin daha da iyileştirilmesi için her türlü gayret ve fedakârlığı göstereceğinize gönülden inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerleİlköğretim Haftasının ve 2019-2020 eğitim öğretim yılının Ülkemize, milletimize ve Muş'umuza iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini temenni eder, hepinize saygılarımı sunarım dedi.

 

  Programda konuşma yapan Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz;

 

"Değerli öğretmenlerimiz, Sevgili öğrenciler ve Kıymetli velilerimiz,

Yeni bir eğitim-öğretim yılında geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını hep birlikte yaşıyor ve paylaşıyoruz.

 

Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Anne-babaların evlatları için yaşadıklarını ve dünyanın düzeninin böyle olduğunu söyleyerek "Diyarbakır'da çocuklarını terör örgütünün kaçırdığı onun siyasi uzantılarıyla iş birliği içerisinde partisiyle, diğer örgütlenmeleriyle kaçırdığı çocukların anneleri gözü yaşlı bekliyor. O çocuklar da okuyabilirdi." . O çocuklar için her şey geçmiş değil. Annelerinizi dinleyin ve ilk fırsatta kaçın devlete sığının. Terör örgütüne de çağrımız var; bu yeni gelen neslin karşısında, bu iradenin karşısında, bu aziz milletin iradesinin karşısında kimse duramaz. Yol yakınken yanlış yollardan dönün. Ben, Diyarbakır'daki annelerimizin ve babalarımızın yanlarında olduğumuzu bir kez daha bu gözleri ışıl ışıl parlayan yavrularımızın yanından bir kere daha beyan etmek istiyorum. Anne ve babaların çocuklarının mutluluğu için çabaladığını ifade eden Gündüzöz, "Dünya doluyor ve boşalıyor. Hepimiz anne-babayız sonuçta bizimde evladımız var. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, onların ağlaması bizim için en önemli şey. Onun için Allah, annelere-babalara çocuklarının acılarını göstermesin. Bu memlekete evlatlarının acısını göstermesin. İnşallah gelecek için daha iyi daha donanımlı nesiller yetişiyor dedi. 2019-2020 eğitim öğretim yılının tüm öğretmen, öğrenci ve velililerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.

Sevgilerimle." Dedi.

Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz'ün konuşmasının ardından Milli Eğitim Vakfı Fatih İlkokulunda öğrencileri tarafından şiirler okundu. 

Daha sonra okulun ilk zilini çalan Sayın Valimiz Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve protokol üyeleriyle birlikte çocuklara polisi simgeleyen oyuncaklar dağıttı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti, Öğretmenlerle bir araya gelerek eğitim öğretim hakkında birtakım tavsiye ve tecrübe paylaşımında bulundu.

 

17-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-201917-09-2019

 

 

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.