MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 2.DÖNEM DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI.

2016-2017 2.DÖNEM DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI HAZIRLIK TOPLANTISI YAPILDI.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Toplantı salonunda okul müdürleri ile Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 2. Dönem yetiştirme ve destekleme kursları hazırlık toplantısı yapıldı.

            Toplantıya Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Aksu, Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler, Ali Çelik, Suat Çetin ve Lise ve Ortaokul Müdürleri katıldı.

            Lise ve Ortaokul öğrencilerine yönelik ücretsiz olarak yapılan 2016-2017 Öğretim yılı 2.dönem destekleme ve yetiştirme kursları 27 Şubat 2017 tarihinde başlayacak, 4 Haziran 2017 tarihinde sona erecek.

 

Toplantıda açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Muş İline atandım, ili yeni tanımaya başladım. Okullarımızı gezmeye ve tanımaya başladım. Öğrencilerimize en verimli nasıl olabiliriz ona bakacağız, onlara yakın olacağız. Çocuklar geleceğimizdir, onları vatanına, milletine faydalı bireyler olarak yetiştireceğiz. Destekleme ve yetiştirme kurslarını etkin bir şekilde sürdüreceğiz, çocuklarımızı en iyi şekilde eğitmenin ve en güzel hizmet sunmanın çabası içerisinde olacağız dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlci; Yaşadığımız olaylardan ders almamız gerektiğini söyleyerek, olumsuz gelişmelerden gençlerimizi korumalıyız, gelecek için nitelikli insanlar yetiştirmeli, İlimizin eğitimdeki başarısını arttırmak için bütün imkânlarımızı kullanacağız. Her öğrenci geleceğin bireyi, ferdi olarak görmeli ve değerlendirmeliyiz. Öğrencileri bilgili olarak yetiştirirken Vatan, Millet sevgisini de vererek öyle yetiştireceğiz. Gençlerimiz birer vatansever vatandaş olarak devletine, milletine faydalı vatandaşlık ruhu vermeliyiz. Toplumun fertlerini bir bütün olarak, sevgi dolu, insan niteliğinde yetiştirmeliyiz. Toplumdaki olumsuz gelişmelerin bizlerin sorumlu olduğunu unutmamalıyız. Niyetimiz hizmet olmalı, çabamız millet sevgisi olmalıdır dedi.

Öğrencilere faydalı değerler yükleyerek geleceğe hazırlayacağız. Kendi manevi değerlerine sahip çıkan bireyler olarak topluma kazandıracağız dedi. Başarı dolu bir eğitim dönemi geçirmemiz dileğinde bulunarak konuşmasını sonlandırdı.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Güler; Destekleme ve Yetiştirme kurslarının görev almak isteyin öğretmenlere gerekli duyuruları yapalım, öğretmenler mecbur kalmadıkça kendi branşlarının dışında başvuru yapmasınlar. Öğrenci sayısı 10’un altında olan kurslar açılmayacak, açıldıktan sonra öğrenci sayısı düşen kurslar mutlaka kapatılsın. Destekleme ve Yetiştirme kursu komisyon oluşturduk önümüzdeki hafta bütün kursları inceleyeceğiz, yanlış başvurular varsa bunlar iptal edilecek dedi.

 

Toplantı okul müdürlerinin destekleme ve yetiştirme kursları ile ilgili karşılıklı soru ve görüş alışverişi ile devam etti.


21-02-201721-02-201721-02-201721-02-201721-02-201721-02-201721-02-2017

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.