MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Muş İl Genelinde Görev Yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Meslek Dersi Öğretmenleri İle Toplantı Yapıldı.

Muş İl Genelinde Görev Yapan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Meslek Dersi Öğretmenleri İle Toplantı Yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün görüşleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce ilimizdeki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Arapça ve Meslek Dersleri öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerini arttırmak için Muş Öğretmen Evi Toplantı Salonunda Hizmet İçi Eğitim Semineri düzenlendi.

Muş Öğretmen Evinde yapılan toplantıya Valimiz Sayın Seddar Yavuz, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet POLAT, Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN, Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmet KESEN, Alparslan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf BATAR, Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram GÜLER ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Meslek dersleri öğretmenleri toplantıya katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan; Biz “Meslek İçi Eğitim” kapsamında hem akademik anlamda hem de değerler eğitimi anlamında branş, branş tüm öğretmenler ile bu toplantıları yapacağız. Meslek içi eğitim kapsamındaki çalışmalara Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Arapça ve Meslek dersi öğretmenleri ile başladıklarını belirterek, TEOG sınavındaki alınan sonuçlarda bu seminerinde etkili olduğunu söyledi. Aslan, “TEOG sınavındaki sonuçlarımızı aldığımızda bu yıl ki hem akademik hem de değerler eğitim açısından değerlendireceğiz. İlimizdeki sonucu Türkiye geneli sonuçlarla değerlendireceğiz. Bu değerlendirme ve araştırmanının sonucunda yol haritamızı ona göre belirleyeceğiz” dedi

Açılış konuşmasının ardından katılımcı ve öğretmenlere hitap eden Sayın Valimiz Seddar Yavuz; “Kıymetli öğretmenler, geleceğimizin mimarları; sizler gençliğimizi yetiştirecek mahir ellersiniz. Değerli arkadaşlar daha önce görev yaptığım yerlerdeki bütün okullarda Kur’an-ı Kerim ve diğer İslami bilimlerin hangi oranlarda seçmeli ders olduğuna dikkat etmişimdir. Bu şehirde de bu oranlara dikkat ediyorum. O nedenle özellikle Kur’an-ı Kerim ve diğer İslami bilimlerin mutlak suretle okullarda teşvik edilmesi bizim için çok önem arz ediyor. Arzu ettiğimiz şeylerden bir tanesi herkesin dinini yaşayacak kadar öğrenebilmesinin önünü açmaktır.

Biz şimdi üniversite gençliğimize hangi medeniyete mensubuz diye sorsak; bu soruyu doğru cevaplayacaklarından emin değilim. Bu soruyu doğru cevaplamayan bir ülkenin evlatlarının birbirleri ile mücadele etmesi gayet normal. Aynı soruyu İngiltere’de, Almanya’da sorsanız bütün gençlik size doğru cevabı verir. O zaman neden batıda insanların kimlik tanımlamaları yaparken kimlik sorunu yaşamadıklarını daha iyi anlarsınız. Ama bizim ülkemizde ve az gelişmiş ülkelerde insanların zihinleri karışıktır. İnsanlar söze başlarken ya kürdüm diye ya Türküm diye başlar. Yani biz aidiyetlerimizi insan olmanın önüne koyarak söze başlıyoruz. Oysa önce insan olmalıyız.

Biz bu coğrafyada bin yıldır yaşıyoruz. Geriye dönüp bakınca son dönemlerde yaşadığımız katliamlar, Osmanlı’nın hiçbir döneminde olmamıştır. Osmanlı döneminde etnik kökeni ne olursa olsun her vatandaş bu coğrafyada huzur içinde yaşayabilmiştir. Ama şimdi geldiğimiz noktaya bakınca, sorunlar artık çözülebilir olmaktan çıkmış ve bu sorun sınırlarımıza kadar dayanmıştır. Şu anda Suriye’de olmayan devlet yok. Herkes orada. Ölenler yine Müslümanlar, katledilenler Müslümanlar. O nedenle bizim gerçekten Hazreti Kur’an-ı ve Hazreti Peygamberi anlamaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Benim sizlerden en büyük beklentim çocuklarımıza şefkat göstermenizdir. Öğretmenlerimiz ve din adamlarımız topluma daha çok şefkat göstermelidirler. Bilin ki gösterdiğiniz şefkat kadar etkili olursunuz. Sadece disiplin uygulayarak etkili olunmaz. Biz medeniyetimizi sevgi ve şefkat medeniyeti olarak özetleyebiliriz. Ama biz giderek sevgi ve şefkatten uzaklaşıyoruz. Birbirimize tahammülümüz yok denecek kadar az. Bu ortamda sevgi ve şefkatten nasıl bahsedeceksiniz. O sebeple bizim medeniyetimizin bizim gibi düşünmeyenlere de sevgi ve şefkat gösteren bir medeniyet olduğunu unutmamamız gerekir. Aksi halde gençler ve çocuklar üzerinde etkili olmamız mümkün değil. Eğer biz çocuklarımıza sahip çıkıp iyi bir şekilde yetiştirebilirsek bugün yaşadığımız sorunları yaşar mıyız?

Bizim istikametimiz belli. Biz İslam medeniyetinin en önemli lideriyiz. Kim ne derse desin İlahi Kelimetullah peşinde koşmaya devam edeceğiz. Bunu gerçekleştirmek için çok çalışmaya ihtiyacımız var. Hepimizin ama herkesin yapacağı bir şey var.

Bu ülkenin bayrağına hakaret ederek bir sonuca varılmaz. Bakın Diyarbakır’da evini barkını terk edenler ülkenin batısına gidiyor. Cizre’den göç edenler ülkenin batısına gidiyor.       Başka topraklara gitmiyor. Irkçılık yapanlar, terörü destekleyenler bir kez daha düşünsünler. Biz şundan eminiz, Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu’nun hatta Afrika’nın ikinci adresi Türkiye’dir. Ama bu ülkede yaşayan 78 milyon vatan evladının ikinci bir adresi yoktur. Bu ülkenin herkese yetecek kadar büyük olduğunu ve herkesi kucakladığını unutmayalım. Ama siz İslam’ı öğretecek insanlarken, siz insanları farklı ideolojilere yönlendirirseniz bunun hesabını da asla veremezsiniz. Bunun hesabını ne vicdanınıza ne de Allah’a verebilirsiniz. Kendi saplantılarımızı ideolojimizi öğretmek değil bizim işimiz.

Biz devlet olarak bütün kamu kurum ve kuruluşlarında propaganda istemiyoruz. İşlerini yapmalarını istiyoruz. Sizlerden de isteğimiz çocuklarımızı İslamiyet’le buluşturun, İslam’ı anlatın. Diğer öğretmenlerimizden isteğimiz de bu. Matematiği, Türkçeyi, Tarihi, Coğrafyayı iyi anlatsınlar.

 

Bu vesileyle, bu kutsal mesleğe gönül veren siz değerli öğretmenlerimize, başarılar dilerim.” dedi.

 

Daha sonra Seminer, Muş Alparslan Üniversitesi Öğretim Görevlileri Doç. Dr. İsmet Kesen, Doç. Dr. Yusuf Batar ile Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’ın öğretmenleri bilgilendirmesi ile sona erdi.

 

29-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-201529-12-2015

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.