MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

İlimize Yeni Atanan Öğretmenlerimize Verilen Uyum Seminerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’da katıldı.

İlimize Yeni Atanan Öğretmenlerimize Verilen Uyum Seminerine Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’da katıldı.

17-18 Ekim 2015 tarihlerinde Muş Öğretmenevi Toplantı salonunda ilimize yeni atanan öğretmenlere “Çevreye Uyum Eğitim Semineri” verildi. Seminere Sayın Valimiz Seddar YAVUZ, Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Uyum eğitim semineri açılışında sunuculuğu yapan 100.Yıl Zafer İlkokulu Müdür Yardımcısı ve sınıf öğretmenleri derneği (SÖDER) Muş şube başkanı Serkan DEMİR, Muş ili ile ilgili tanıtım ve sunum yaptı. Muş İlini anlatan tanıtım video gösterildi.

 

Uyum Seminerin birinci günü Açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN; İlimize yeni atana öğretmenlerimize başarılar diliyorum. Muş ili tarihi ve tabi güzelliklerin bir arada olduğu bir il, 1071 Malazgirt savaşı ile Anadolu’nun kapılarının açıldığı ve Muş tarihte önemli bir misyonu temsil etmekte olduğu bununla beraber Muş ilinde Sinema, Tiyatro gibi kültürel faaliyetlerin yanında zengin bir mutfağının olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Arslan; Öğretmenlerimizin motivasyonunun en üst seviyede olması gerektiğini, severek işimizi yapmalıyız, klasik sitem ve şikâyet duygularından arınmamız gerekiyor. Kişi kendisini sevmesiyle her şeye iyi başlar, başta kendimizi olmak üzere, milletimize, devletimizi seveceğiz, pozitif enerjimiz ile öğrencilere ve çevreye olumlu duygular yansıtacağız.

Milli Eğitim Müdürü Arslan; Etik davranışlara önem vereceğiz, bu anlamda toplumsal hayatın her alanında kendi kurallarını koyan, ahlak, insan topluluklarında bireylerin törelere uygun davranışlarını düzenleyen kuralların, yasaların toplamı Etik ve Ahlakı oluşturmaktadır. Davranışlarımızda bu değerlere önem göstermemizin ve kamu malına yönelik tutumlarımızda da bu etik değerlerin öneminden bahsetmeliyiz dedi. Milli Eğitim Müdürü Arslan; “Eğitilmiş insanların umutları, bilgisizlerin zenginliğinden daha değerlidir” dedi. Etik olmayan birçok davranışın cezai yaptırımının olduğunu ve bu sebeplerle toplumda bir düzeyin olduğunu söyleyerek, kırmızı ışıkta geçmek, kapalı alanlarda sigara içmek gibi Ülkemizde maalesef bu ve benzer düzen ve toplumsal kuralların zedelendiğini söyledi. Öğretmenlerimizin de bu ve benzer durumlarda özen göstermeli, etik ve ahlaki durumlarda örnek olacak davranışlar sergileyeceğiz, bu davranışlar olumlu rol model olma adına çok önemli olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Arslan; Öğretmenlerimize meslek hayatlarında başarı dolu yıllar temenni ediyor, yeni eğitim ve öğretim yılının tüm eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum dedi.

Daha sonra Muş Alparslan Üniversitesi Kültür, Sanat, Uygulama, Araştırma Merkezi, Sanat Yönetmeni Gülay ŞEKER ÖZSOY; Öğretmenlik mesleğinde, değerler ve etik konularında ve etkili iletişim, beden dili ve diksiyon konularında sunum yaptı. Özsoy; Özellikle iletişimin öğretmenlerimiz açısından öneminden ve beden dilinin sağlıklı iletişimde ne kadar önemli olduğu konuları ile ilgili bilgi verdi.

 

Devam eden Uyum Eğitim Seminerine ikinci gün katılan Sayın Valimiz Seddar YAVUZ; “Uzun ve yorucu öğrencilik döneminin ardından yeni görevinize başladınız. Bir toplumun inşasında önemli bir yeri olan siz öğretmenlerin yeni görevinde başarılar dilerim” dedi. Yavuz; Eğitim; insanın kendini gerçekleştirebilmesi, geliştirebilmesi, başta kendine faydalı, iyi insan olabilmesi, daha sonra ailesine, içinde yaşadığı topluma bir katkı sunabilmesini sağlayan en önemli araçlardan bir tanesidir. Biz eğitimi insan davranışlarındaki olumlu değişiklikler olarak değerlendiriyor ve öyle görüyoruz. Aksi halde insan davranışlarında olumlu yönde değişiklikler olmuyorsa, yaptığımız eğitimin tekrar sorgulanması gerekir. Eğitim; insanlara aynı zamanda incelik, nezaket ve zarafet öğretir. Eğer bunları öğretmiyorsa o eğitimde de sorun vardır. Eğer kalplerimiz yumuşamıyorsa, merhamet ve şefkat duygularımız gelişmiyorsa yine eğitim sistemimizde bir sorun var demektir. Dolayısıyla eğitime sadece insanların bilgi yüklendiği ve bilgiyi de taşıdığı bir anlayışla bakacak olursak bugün dünya üzerinde yaşadığımız sorunla karşılaşırız. Vali Yavuz; “Son zamanlarda ülkemizde yaşanan gelgitler, insanlar arasında meydana getirilen kutuplaşmanın yanı sıra kan ve gözyaşının olmasına da sebep oluyor. Ülkemiz uzun yıllardan beri hep karıştırılmak istenmiş, tarihi yok sayılarak asimile edilmeye çalışılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son on yılda sessiz ve büyük bir devrim gerçekleştirmiştir. Bu devrim hem demokratikleşme, insan hakları, hukukun üstünlüğü, diğer taraftan refah seviyesi hiç tahmin edilemeyeceği kadar, hayal edilemeyeceği kadar yükselmiştir. Bugün artık liselerimizde akıllı tahtaları kullanan ve her yıl binlerce derslik yapabilen bir Türkiye´den bahsediyoruz. Geçmişte özellikle ulaşımdan, sağlığa her alanda gerçekleştirilmesi mümkün görünmeyen gelişmeleri gerçekleştirdik” dedi.

Vali Seddar Yavuz;“Sizlerden ricam, okulların siyaset meydanlarına, siyaset mekânlarına döndürülmesine asla izin vermeyin. Çünkü benim çocuğumun zihnini bulandırmaya hiçbir öğretmenin hakkı yok. Çocuğumu ben istediğim gibi yetiştirme hakkına sahibim. 10 yaşındaki çocuğu şu veya bu düşünceye yönlendirmek öncelikle o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür. Onu iyi insan, iyi vatandaş olarak yetiştirmek, daha sonra belirli bir yaş olgunluğuna geldiğinde de kendine göre bir düşünce tarzı benimsemesi en doğalı ve en doğru olanıdır. Onun için başınız dik bir şekilde görevinizi yerine getirin. Karşılaşacağınız en küçük sorun da yanınız da olacağımızı bilmenizi isterim. Bu vesile ile yeni görevinizde başarılar diliyorum.” 

 

 

111111111

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.