MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II. KANAAT DÖNEMİ EĞİTİM- ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI II. KANAAT DÖNEMİ EĞİTİM- ÖĞRETİM DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI.

2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı II. Kanaat Dönemi Eğitim Öğretim Değerlendirme Toplantısı, Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında Muş Öğretmenevi Konferans Salonunda yapıldı.

Eğitim- Öğretim Değerlendirme Toplantısına Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Metin Aksu, Enver Kıvanç, Mehmet Özçelik, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Çoban, Ali Çelik, Bayram Güler, İbrahim Tanyeri, Muş Merkez Okul ve Kurum Müdürleri katıldı.

         Toplantıda açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; “Öğrencilerimiz bizlere kutsal bir emanettir, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin en iyi şekilde yetişmesi için gereken çabayı ve emeği göstereceğiz. Okullarda öğrencilerin uyuşturucu ve uyarıcı maddelerin zararları hakkında bilgilendirilmesi ve bu konuda her türlü tedbirin azami ölçüde alınmasını, bu konuda yaşanacak olumsuzluklardan hemen ilgili birimlerin bilgilendirilmesini söyledi.  Milli Eğitim Müdürü İlci; Rehber öğretmenlere bu konuda çok büyük görevler düşüyor,  gerektiğinde tüm idareci ve öğretmen ve velilerin bir psikolog, pedagog ve psikiyatrist gibi yaklaşması gerekiyor. Öğrencilerimizin teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı ile her türlü tehdit, tehlike, ruhsal ve bedensel ideolojik faaliyetlerin etkilerinden uzak tutulması, öğrencilerin kitap okuma, sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirilmesi için azami gayret içinde olacağız.

Milli Eğitim Müdürü İlci; Valiliğimizce okullarımızda güvenlik görevlileri görevlendirilmiş, çoğu okulumuzda güvenlik kameraları aktif hale getirilmiş, bazı okullarımızın da güvenlik kamere sistemlerinin kurulma çalışmaları devam etmektedir. Bu tedbirler ile okul güvenliğini azami seviyeye çıkaracağız. Çocukların, geleceğin teminatı ve toplum yapısının temeli olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü İlci; "Eğitim çağındaki çocuklarımızın, korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri, Güvenli Okul, Güvenli Eğitim Projesi kapsamında öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Taşımalı Eğitim konusunda hiçbir eksiklik ve aksaklık olmadığını, öğrencilerin düzenli olarak okullarına ulaştığını ancak servis araçlarının kontrollerine sıkı bir şekilde devam edeceğiz. Kız öğrencilerinin okula kazandırılması konusunda büyük ilerleme kaydedildi ve bu konuda çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz.

Milli Eğitim Müdürü İlci; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın donanımlı olarak geleceğe hazırlanmaları, çağın ve toplumun gereklerine uygun; sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim almaları; gerek okul çevrelerinde ve gerekse okul dışı ortamlarda güvenlikleri açısından endişe duymamalarını sağlamak için öğrencilerimizi takip edeceğiz devamsızlık yapan, okul başarısı düşük olan öğrencilerin takip edeceğiz ve gerekli eğitim tedbirlerinin alacağız dedi. 

Toplantı daha sonra okul idarecilerinin karşılıklı görüş alışverişi ile sonlandı.

 

08-02-201908-02-201908-02-201908-02-2019

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.