MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI VALİMİZ AZİZ YILDIRIM BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI TOPLANTISI VALİMİZ AZİZ YILDIRIM BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

18 Eylül 20017 tarihinde başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılında da ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin huzur içinde bir eğitim öğretim yılı geçirmesi için önem arz eden 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Toplantısı Sayın Valimiz Aziz Yıldırım Başkanlığı’nda yapıldı.

 

Muş Öğretmenevi nde düzenlenen toplantıya; Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Abdulkadir Okay, Belediye Başkan V. Muhterem Bozkurt, İl Jandarma Komutan V. Turgay Yorulmaz, İl Emniyet Müdür V. Serkan Şahin, İl Milli Eğitim Müdür V. Metin Aksu, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Kurum Müdürleri, Okul İdarecileri ile okul aile birliği üyeleri, merkeze bağlı köy ve mahalle muhtarları, STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Valimiz Aziz Yıldırım şunları söyledi: “Kıymetli katılımcılar, hepinizi sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyorum.

2017-2018 eğitim öğretim sezonuna başlamak üzereyiz. Hatta bazı okullarımız başladılar ama genel itibariyle 18 Eylül itibariyle tüm okullarımızla yeni eğitim öğretim yılına başlamış olacağız.

Her eğitim-öğretim dönemi bir takım heyecanı ve problemleri beraberinde getirir. Sizlerle yapacağımız bu toplantıda var olan problemleri tespit ederek,  önceden bunları çözmeyi amaçlıyoruz.

Hepimiz zamanında birer öğrenciydik. Bizim öğrenci olduğumuz zamana göre şimdi imkânlar çok daha iyi ve okullarımız çok daha donanımlı. Öyle ki bugün ki şartlar içerisinde okumaya imkânım yok diyen öğrencimiz yok. Okul açıldığında kitapları masalarının üzerinde veriliyor, diğer ihtiyaçları da Devletimizce karşılanmaktadır. Eğer çevrenizde imkânsızlıktan dolayı okuyamayan varsa muhtarlarımız, vatandaşlarımız bunları bize bildirsinler. Bizler devlet olarak elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz.

Sevgili arkadaşlar, İlimize, köylerimize yeni atanan öğretmenlere karşı misafirperverliğinizi en iyi şekilde göstermelisiniz. Özellikle yaz tatili dönemlerinde bazı köy okullarında gereken önemin verilmediğini müşahede ediyoruz. O okullarda bizim çocuklarımız eğitim görüyor. O nedenle bu okulları ve kamu binalarını sahiplenmeliyiz.” dedi.

Okul idarecileri ve öğretmenlerine de tavsiyelerde bulunan Sayın Valimiz; “Değerli arkadaşlar. Çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmeliyiz. Çocuklarımız kütüphanelerde ders çalışmanın yanı sıra farklı kitaplar da okumalı. Bu yönde çocuklarımızı yönlendirmeliyiz. Kişinin kendini geliştirmesi, Dünya’dan haberdar olması için okuması lazım. Aynı zamanda çocuklarımızı hayata hazırlamalıyız. Fen ve Sosyal Bilimlerin yanında kültürel ve toplumsal değerler eğitimleriyle de yavrularımızın iyi insan, iyi vatandaş olması ve vatanına, milletine, topluma faydalı bireyler olarak yetiştirmesi için yol gösterici olmalıyız.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi "ÖĞRETMENLER YENİ NESİL SİZLERİN ESERİ OLACAKTIR!" bu eserin müellifi olarak ta geleceğimizi teslim edeceğimiz yavrularımızı yetiştirmek sizlerin elindedir.” dedi.

Okul çevresinde alınan güvenlik tedbirleri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Sayın Valimiz, yeni eğitim-öğretim yılında tüm öğretmen, öğrenci ve velilere huzurlu ve başarılı bir yıl geçirmeleri temennilerini iletti.

            Toplantı, katılımcıların sorun ve taleplerinin dinlemesi ile sona erdi.

12-09-201712-09-201712-09-201712-09-201712-09-2017

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.