MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI GAZİ İLKOKULUNDA SAYIN VALİMİZ AZİZ YILDIRIM’IN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLKÖĞRETİM HAFTASI PROGRAMI GAZİ İLKOKULUNDA  SAYIN VALİMİZ AZİZ YILDIRIM’IN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİ

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Kutlama Programı Merkez Gazi İlkokulunda gerçekleşti.

 

Gazi İlkokulu’nda gerçekleşen programa: Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Vali Yardımcıları, Protokol Üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, okul idareci ve öğretmenleri, öğrenciler ile veliler katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, okul müdürü Orhan Yılmaz tarafından açılış konuşması yapıldı. Okul Müdürü; 2017-2018 eğitim Öğretim yılına hep birlikte heyecanla, azimle ve sevinçle başlıyoruz. Hepimizin temel vurgusu eğitim yani öğrenme ve öğretmedir.

            Tarih boyunca insan davranışlarını olumlu yönde etkilemede en etkin araç eğitim olmuştur. Eğitim kişiye yaşam boyu hizmet sunan bir süreç olup toplumların ekonomik, sosyal, kültürel gelişmelerini doğrudan etkilemektedir. Buna bağlı olarak eğitimin çağdaş gelişmeler doğrultusunda, toplumun ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verecek biçimde düzenlenmesi bizim önceliklerimiz arasında olmalıdır. Çünkü bireylerin çağdaş bilim ve teknolojinin, toplumun ve çalışma yaşamının gereklerine uygun biçimde yetiştirilmesi, ancak nitelikli bir eğitimle gerçekleşebilir.

            Sevgili öğrenciler, evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız yuvanız açıldı. Yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir. ‘’ hedefim güneş, ıskalarsam yıldızlardayım ‘’ diyebilmelisiniz.

            Geleceğin özgür ve kalkınmış Türkiye’sini yaratacak olan sizlerin okul öncesinden başlayarak tüm eğitim sürecinde başarıdan başarıya koşan bireyler olarak yetişmenizi diliyorum.

            Sayın veliler; bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

            Bu anlayış ve kararlılıkla beynini, gönlünü, yüreğini, emeğini ve yıllarını eğitime adamış eli öpülesi öğretmenlerimize zor fakat kutsal görevlerinde başarılar diliyorum.

 

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; 2017-2018 eğitim öğretim yılında 676 okul ve kurumumuzda 120.110 öğrenci ve 5.790 öğretmenimizle eğitim ve öğretime başlıyoruz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururu içindeyiz. Yaptığımız her işte, attığımız her adımda, aldığımız her kararda yaklaşık 120 bin öğrencimiz ve 5.790 öğretmenimizin sorumluluğunu üzerimizde taşıyor ve bunu hem kendimize hem de milletimize karşı bir borç biliyoruz. Muş olarak, tüm iller arasında TEOG, ,YGS, ve LYS’deki başarı grafiğimiz tüm puan türlerinde her yıl artarak devam etmektedir. Bu gayrete ve başarıya omuz veren yönetici, öğretmen, öğrenci, veli ve tüm personelimize teşekkür ediyorum.

Yaklaşık 3 aylık tatilden sonra öğrencilerimiz okullarına yeniden kavuşmanın, yönetici ve öğretmenlerimiz eğitim adına iyi bir başlangıç yapmanın, velilerimiz de taşıdıkları sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmenin heyecanı ile yoğun bir çalışmanın ve gayretin içine gireceklerdir.

Yoğun bir öğrenci potansiyeline sahip olan İlimizde istihdam politikalarını da göz önünde bulundurarak, dünya standartlarında bilgi ve becerilere sahip nesilleri yetiştirmek amacı ile Bakanlıkça yapılan yeni düzenlemeler ışığında çabamızı hiç ara vermeden devam ettirmekteyiz.             Ancak, istenen başarıyı yakalayabilmek için başta aileler olmak üzere toplumun bütün kesimlerinin katkısına, desteğine de ihtiyacımız vardır.

Değerli meslektaşlarım; Şüphesiz eğitimin baş mimarları sizlersiniz. Geleceğimiz ellerinizde, yüreklerinizde şekillenecek, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız,  vereceğiniz bilgilerle ve terbiye ile yetişecektir. Bilgi çağına damgasını vuracak beyinlere sizler yön vereceksiniz.

             Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016’da bir terör örgütü, ülkemizin demokratik hukuk düzenine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunmuş; bu kalkışma, devletimizin ve milletimizin Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki azim ve kararlılığının devamı niteliğinde Milli İrade Ruhuyla, ortak dayanışmayla ve üstün gayretiyle bertaraf edilmiştir. Bu olay bize şunu göstermiştir: Bağımsızlığımıza ve devletimize kastedecek düşmanlar her daim olacaktır. Biz eğitimcilere düşen görev;  İllegal yapılanmalar ve ihanet şebekeleriyle etkin mücadeledir. Eğitimciler olarak yetiştireceğimiz milli ve manevi değerlerine bağlı fikri ve vicdanı hür nesiller bu tür illegal yapılara indireceğimiz en köklü ve kalıcı darbe olacaktır.

            Onlara gösterilen şefkat, onlar için sarf edilen gayret ve fedakârlık, ülkeye ve millete sahip çıkma adına yapılan en kutsal, en anlamlı ve önemli çalışmadır.

Ülkemizin içinde bulunduğu şartları da dikkate alarak, birlik ve bütünlük içerisinde toplumun daha ileriye taşınması, eğitim düzeyinin daha da iyileştirilmesi için her türlü gayret ve fedakârlığı göstereceğinize gönülden inanıyor, hepinize sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle İlköğretim Haftasının ve 2017-2018 eğitim öğretim yılının Ülkemize, milletimize ve Muş’umuza iyilikler, güzellikler ve başarılar getirmesini diliyorum.

 

            2017-2018 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası Programda bir konuşma yapan Sayın Valimiz Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmasında şunları söyledi.

 

“Kıymetli Öğretmenlerim, Saygıdeğer Anneler ve Babalar, Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrenciler!

Yeni bir eğitim ve öğretim dönemine başladığımız bu anlamlı haftanın coşkusunu ve heyecanını yaşamaktayız. Biliyoruz ki bir milletin muasır medeniyetler seviyesine gelebilmesi ve geleceğe umutla bakabilmesi eğitimden geçmektedir. Bu yüzden yavrularımızın en iyi şekilde yetişmesi hepimizin ortak hedefidir.

 

Kıymetli Öğretmenlerim!

 

Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak neslin mimarları hiç şüphesiz sizlersiniz. Mesleğinizin asıl amacı: öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda yetiştirmek, onlara çağın gerektirdiği bilgi ve donanımı kazandırmak; milli, manevi ve ahlaki değerlerimizi öğretmek suretiyle toplumda mutlu bir birey olmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda ülkemizin geleceğini şekillendirecek olan yavrularımızı sizlere emanet ediyoruz. Sizlerin de bu emanete en iyi şekilde bakıp, onları adeta kendi yavrularınız gibi görüp şefkat, merhamet ve sevgiyle yetiştireceğinizden hiç şüphem yoktur.

 

Saygıdeğer Anneler ve Babalar!

 

Çocuklarımızın ilk eğitim gördüğü kurum aile; ilk eğiticileri de sizlersiniz. Bundan dolayı çocuklarımıza iyi bir model olmalı, gerekli sevgi, ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Bu da ancak okul-öğretmen-öğrenci ile sağlıklı bir iletişim kurmanız halinde mümkün olabilir.

 

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Öğrenciler!

 

Yaşadığınız heyecan ve coşkuyu tüm kalbimle yaşıyor ve paylaşıyorum. Bu heyecan ve coşkunuzu hayat boyu devam ettirmeniz dileğiyle duygularımı paylaşmak istiyorum.

 

Bu millet tarih boyunca Dünya’ya adaleti, hakkı, hoşgörüyü, sevgiyi, şefkati, merhameti haykırmış ve bu ilkelerle Dünya’ya umut ışığı olmuş bir millettir. Geleceğe umutla bakabilme ancak geçmişini iyi bilmekle mümkün olabilir. Bu milletin bağrından Dünya’ya yön veren nice ilim adamları, devlet adamları ve kahramanlar çıkmıştır. Unutmamalısınız ki sizler sadece bizim ülkemizin değil tüm insanlığın ve tüm Dünya’nın umut kaynağısınız. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştıracak, aydınlık yarınlara taşıyacak olan sizlerin göstereceği azim ve gayrete olan inancım tamdır. Devlet olarak tüm gücümüzle sizlerin yayında olduğumuzu bilmenizi isterim.

 

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve ailelerimizin “İlköğretim Haftası’nı” kutluyorum. 2017-2018 eğitim- öğretim yılının vatanımıza ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgiyle selamlıyorum. ”dedi.

 

 

Konuşmaların ardından Sayın Valimiz ve beraberindekiler 1. Sınıf öğrencilerine kitaplarını verdiler. Daha sonda okul idareci ve öğretmenleriyle de bir araya gelen Sayın Valimiz onlarla sohbet etti.

19-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-201719-09-2017

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.