MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı, Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

2016-2017 Eğitim- Öğretim Yılı, Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.

Muş Öğretmenevi Toplantı Salonunda, Milli Eğitim Müdürü Metin İlci başkanlığında yapılan 2016-2017 eğitim-öğretim yılı, yılsonu değerlendirme toplantısına Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Sebahattin Eke, Metin Aksu, Milli Eğitim Şube Müdürleri Nurettin Özdaş, Ali Çelik, Suat Çetin, Murat Çoban, Bayram Güler, İbrahim Tanyeri ve Muş Merkez İlçede görev yapan okul müdürleri katıldı. 

Toplantıda açılış konuşması yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; öğretmenlik mesleği, özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenlik mesleğinin zorlukları ve fedakârlıklarından bahsederek, İnsan yetiştirmenin zorluklarına vurgu yaparak, öğretmenlerin bu gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederim dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlci; Milli Eğitim Müdürlüğü bir aile örneği gibi çalışmaktadır. Çalışanların bu gayretlerini takdir ediyorum. Özellikle okul idarecilerin fedakâr meslek aşklarını takdire şayandır. Mesleğini hakkıyla ve severek yapan insanların ve kişilerin bütün hayatlarında mutlu bir hayat bulacaklardır. Bu özverili çalışmaların sonucu elde edilen özellikle ilimizin TEOG başarısının sonuçları hepimizin başarısıdır. 15 Temmuz darbesi sonucu oluşan öğretmen eksikliğinin ilimizde hiçbir olumsuz sonuç oluşturmadığı bu eksiklerin mevcut öğretmenler tarafından giderildiğini, yaşadığımız bu zor süreçlerden azim ve gayretli çalışma sayesinde başarı ile çıktık. Bu milli mücadele milletimizin birliğini ve vatan sevgisini perçinlemiştir.

 Ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini,  özellikle Ekonomik ve Demokrasi yönünden büyüme ve gelişmemizi çekemeyen ve kabul edemeyen dış devletler bize zarar vermeye ve içişlerimize haksız olarak müdahale etmeye başlamışlardır. Tabi bunların altında,  Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelişip büyümesini istemeyen dış güçler vardır. İşte biz eğitimciler olarak bu durumların farkında olmalıyız. Ülkemiz bu zor süreçten geçerken eğitim camiasının görevi ve hizmetleri çok önemlidir. Bu amaçla kendimizi sorgulamalı.  Milli ve Manevi değerlerine önem veren insanlar yetiştirmeliyiz.  Özellikle vatanını ve milletini seven bireylerin hayatında da başarılı olduğunu unutmamalıyız dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlci; Yurdumuzun genç nüfusu oldukça fazla, bu genç nüfus Ülkemiz için nitelikli bir şekilde geliştirildiğinde oldukça verimli olacağını ve Avrupa’nın yaşlı bir nüfusa sahip olduğunu, yaşlı Avrupa ülkelerinin verimliliğinin azaldığını söyledi. Ülkemizin bu genç nüfusun verimli olması eğitim camiasının asli görevi olduğunu, özellikle öğrencilerimizi yetiştirirken; başta kendilerine sonra ailelerine, topluma, vatanına, milletine faydalı, düşünebilen, olayların farkında olan, yaşanılan çağa uyum sağlayacak fertler olarak vatanını ve milletini seven, kendi öz değerlerini bilen ve seven bireyler olarak yetiştirmeliyiz.  Öğrencilerimizin üretebilme yeteneklerini geliştirmeli,  kendilerini geliştirme imkânlarını vermeli, hayata hazırlanırken bir bütün olarak hazırlanmalarına imkân vermeliyiz. Bizler eğitimci olarak kendimizi sorgulamalı, zararlı alışkanlıklardan çocukları uzaklaştırmak için çaba içerisinde olup projeler geliştirmeliyiz.  “Kritik, Analitik Düşünme”  Laboratuvarlarına ağırlık vermeliyiz dedi.

Milli Eğitim Müdürü İlci; Başarılı ve verimli bir nesil yetiştirmenin en önemli unsuru; kitap okumaktır. Özellikle Temel Eğitimden itibaren kaliteli eserler okutup kaliteyi artırmalıyız. Okuyan bir nesil her zaman başarılı ve verimli olacağı aşikârdır.  Okul müdürlerimiz, öğrenci başarıları yanında, gelişmeleri yönünde, başarı için de çaba harcamalı, öğrencilerin genel durumlarını bilmeli, öğrencilerini bir bütün olarak tanıyıp kavramalıdır.

            Eğitim Yöneticiliği demek; yetiştirdiği insanları, verimli ve başarısıyla milletine, vatanına sevgi ile bağlı insanlar olarak yetiştirmektir. Okullarımızın bir kültür merkezi haline getirmeli, sosyal ve sportif faaliyetlerine önem vermeliyiz. Öğrenciler okula gelirken koşarak ve severek heyecanlı bir ortama gelmelidir. Bu ortamları okullarımıza kazandıralım. Öğrencilerimizi bilimsel araştırmalar yönünde yönlendirmeliyiz. Fikir ve düşünce konusunda düşünebilen öğrenciler yetiştirme yolunda çaba göstermeliyiz.  Sosyal Bilimlerde hızlı ve pratik düşünebilen zeki çocukları değerlendirmeliyiz dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Yeni Eğitim –Öğretim yılında Mesleki Eğitim çalışmaları yapılacak, öğrencilere yetenekleri doğrultusunda meslek öğretip yetiştireceğiz. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında; 1.  5. ve 9. Sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak. Bu nedenle bu değişimler için daha çok gayret göstermeliyiz.  Yapılan değişim yenilik anlamındadır. Başarının artırılması yönünde çok büyük olumlu etkiler olacaktır.

Okul müdürlerimiz yılsonu mesleki çalışmalarının verimli geçmesi için gerekli çalışmaları yapalım.  Ayrıca okullarımızda sene sonu, son 1-2 hafta süre zarfında, öğrencilerin okula devamlarının sağlanması konusunda gerekli çalışmalar yapılmalı.

2017-2018 eğitim-öğretim yılında, sene başından itibaren çalışmalarımızı sıkı tutmalı. Eğitim-öğretimin ilk günden itibaren çalışmalarımızı layıkıyla yerine getirip, kaliteli bir eğitim için çaba göstermeliyiz.

İlimizde 2016-2017 eğitim-öğretim yılında açılan TEOG kurslarının başarılı ve verimli geçtiği, bunun için emeği geçen bütün camiaya minnettar olduğumu ve bu çabalarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Bu başarının daha da artırılması hususunda daha çok çaba göstermemiz gerektiğini de herkesin bilmesi gerekir dedi.

Okul idaresi ve öğretmenlerin işbirliği içinde olması gerektiğini, özellikle idarecilerin okul içerisinde öğretmenlerle sürekli iletişim içerisinde olmalı gerekmektedir. Ayrıca öğretmenlerimizin de etik olmayan davranışlardan uzak durması gerektiğini, özellikle kurum içerisinde huzursuzluk yapan öğretmenler hakkında gereğinin yapılması gerektiği, görevini tam anlamıyla layıkıyla yapan öğretmenlerimizi kutluyoruz dedi. Tüm çalışanlarımız ile okul, kurum içerisinde işbirliği içinde ekip ruhuna ağırlık vererek çalışacağız dedi.

Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; Toplantıya katılan okul müdürlerine teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan Bayramının İlimize, Ülkemize ve bütün İslam âlemine huzur ve barış getirmesi dileğiyle herkese selam ve saygılarımı sunarım dedi.

           Toplantı daha sora okul müdürleri ile karşılıklı görüş alışverişi ile son buldu.

23-06-201723-06-201723-06-2017



Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.