MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Okulları Toplantısı Yapıldı.

2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Ortaöğretim Okulları Toplantısı Yapıldı.

              26.07.2016 Salı günü saat 14:00’da Muş Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan başkanlığında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı hazırlık çalışmaları ve YGS/LYS sınavları değerlendirme toplantısı yapıldı. 

          Toplantıda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan; Öncelikle 15 Temmuz 2016’da Ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminde şehit olan güvenlik güçleri ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diler, yaralılarımıza acil şifalar dilerim dedi. Ülkemizin bu tür hain örgütlerin tuzaklarından korunmasını Allahtan temenni ederim.

            Milli Eğitim Müdürü Arslan: 15 Temmuz 2016 olayında da görüldüğü gibi ülkemiz üzerinde hain planlar yapılmakta olup biz eğitimciler bu planların karşısında daha uyanık olup Milletimize olan görevimizi layıkı ile yerine getirip gençlerimizi, çocuklarımızı ve öğrencilerimize sahip çıkmamız gerektiği görülmektedir. 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu amaçlarında belirtildiği üzere öğrencilerimizin bir birey olarak ayakları üzerinde durabilen, başkalarının hain emellerine alet olmayacak bilgi, birikim ve iradeye sahip olmalarını sağlamamız gerekir. Bu sorumluluk duygusu ile çalışıp görev alanımızda olan öğrencilerimizin, milletimizin ortak değerlerini benimsemiş, kendisi ve toplumu ile barışık, kendisine, ailesine, devletine, milletine ve bayrağına faydalı nesiller yetiştirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. İdareci ve öğretmenlerimizin bu gayret ve çabası geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizin yetiştirilmesinde daha etkin olacaktır.

            Milli Eğitim Müdürü Arslan; Her okul müdürümüzün kendi öğretmen ve personellerine sahip olarak milli eğitimin amaçları doğrultusunda hizmet sunumu sağlamalıdır. Okullarda hizmet ve mal alımlarında şeffaf hareket edilerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemelidir. 2016-2017 eğitim öğretim yılı için okulların temizlik, bakım ve onarım vb. işlerinin okul açılmadan bitirilmesi gerekmektedir. Akademik başarıyı arttırmak için hazırlayıcı ve destekleyici kursları okulların açıldığı il günden başlatılması, devamsızlıklara meydan verilmeden derslere başlanması, Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Çetin’in takip edeceği “Motivasyonu ve Başarıyı Arttırma Projesinin” uygulanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini belirtti.

            Ortaokullarda TEOG Sınavlarında yakaladığımız başarıyı Ortaöğretimde de üst seviyelere çıkarmak için her türlü gayreti göstereceğinizden şüphem yoktur diyerek teşekkür etti.

            Daha sonra Milli Eğitim Şube Müdürü Suat Çetin; “Motivasyonu ve Başarıyı Arttırma Projesinin” sunumunu yaptı.

 

28-07-201628-07-201628-07-201628-07-2016

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.