MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı

2016-2017 Eğitim öğretim yılı hazırlık toplantısı yapıldı

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan başkanlığında Muş Öğretmenevi Toplantı salonunda Temel Eğitim okul yöneticileri ile eğitim öğretim hazırlık toplantısı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan başkanlığında yapılan toplantıya Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çelik, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Merkez İlkokul, Ortaokul ve Okul Öncesi okul müdürleri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, TEOG Sınav sonuçlarına göre Türkiye ortalamasına 1,5 puan yaklaştık diyerek bununda önemli olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Arslan; bu yükselişin devam etmesi gerektiğini, Muş´un eğitim açısından hak ettiği yerde olmadığını dile getiren Arslan, "İnşallah bu çalışmalarımız devam edecek ve daha iyi sonuçlar alacağımızı inanıyorum. Çünkü dezavantajlarımız çok ama avantajlarımız da var" dedi. Eğitimde inanmanın başarmanın yarısı olduğunu ve "Sabahın ilk ışıklarıyla besmeleyle okulunu açan bir okul müdürü orda mutlaka sonuç alır. Bu inancımızı çalışarak, gayret göstererek yapmamız lazım. Gördüğünüz gibi çalıştığımız zaman çok önemli sonuçlar alıyoruz. Eğitimde en büyük başarı moral ve motivasyondur. Binayı yaşatan nefestir. İnsanlar gayret ettiği zaman mutlak suretle iyi sonuç alacaktır. Yoksa çok güzel bina da yapacaksınız ama oradaki nefesiniz yetmiyorsa, orada çalışan gayret göstermiyorsa, orada sonuç alamazsınız. Biz imkânlarımız ölçüsünde okullarımızdaki fiziki şartlarını iyileştirmeye çalışıyoruz."Çocukların iyi şartlarda okuması gerektiğinin altını çizen Arslan, "Bugün Muş’a baktığımızda 5 bin dolayında derslik son 10 yılda yapılmış. Tabi ki eksikliklerimiz var ama şu anda 7-8 milyon liralık onarım çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı. Milli Eğitim Müdürü Arslan; Çocukların iyi bir eğitimden geçmemesi halinde birilerinin etkisine gireceğini söyledi. "Bu bütün kurumlar için geçerlidir. Her kurum kendi işini yaptığı zaman bu ülkede huzur da olur güven de olur, her türlü sıkıntılar çözülür. Yeter ki herkes kendi işine ciddi bir şekilde sahip çıksın görevini layıkıyla yerine getirsin. Bu çalışmaların yanından çocuklarımıza sosyal ve kültürel alanda gelişimini sağlamamız gerekiyor. Eğer çocuklarımız bireysel olarak kendi sosyal alanda tamamlamadığı; aktif, heyecanlı, topluma uyumlu bir birey olmadığı zaman başkalarının oyuncağı olabilir. O doktor olur, profesör olur, general olur ama okyanus ötesinde sümüklü bir hocanın etkisinde kalır veya dağda gezen İllegal örgütlerin etkisinde kalır ve dağa gider. Çocuklarımıza bu duyguları vermemiz lazım.

 Milli Eğitim Müdürü Arslan;Devletimizin, milletimizin kadrini, kıymetini bilecek, vatanına, milletine, bayrağına faydalı bireyler olması için çocukları kültürel anlamında da kendini geliştirmesi için çalışmamız lazım" ifadelerini kullandı.

 


Toplantı daha sonra okul idarecilerinin karşılıklı görüş alışverişi ile devam etti.


19-09-2016

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.