MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU KARNE DAĞITIM TÖRENİ

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM SONU KARNE DAĞITIM TÖRENİ

2015–2016 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi nedeniyle 128.00 öğrenci karne aldı. İlimizde karne dağıtım töreni Muş Türk Telekom İlk ve Ortaokulu’nda düzenlendi.

Muş Türk Telekom İlkokulunda yapılan törene Valimiz Seddar Yavuz, eşi Selda Yavuz Hanımefendi, Belediye Başkanı Feyat Asya, Vali Yardımcısı Zeliha Uyan, Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Eke, Milli Eğitim Şube Müdürleri Suat Çetin ve Ali Çelik, okul idarecileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile birlikte veliler katıldı.

 

Düzenlenen tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürü Fahrettin Çelik ile İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı.

           Okul Müdürü Fahrettin Çetin, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının okulları açısından başarılı bir dönem olduğunu ifade etti. Tüm öğretmen ve öğrencilere iyi bir tatil dileklerinde bulunan Çetin: “Okulumuz 2008 yılında eğitim öğretime açılmış olup okulumuzda 4 anasınıfı, 21 ilkokul sınıfı, 17 ortaokul sınıfı mevcuttur. Okulumuz eğitim öğretim açısından başarılı olup ve deneyimli öğretmen kadrosuna sahiptir. Başarının sadece öğrencilerden 10 tanesinin Fen Lisesi´ne yerleşmesi olmadığı, alınan öğrencileri bununla beraber toplumumuzun örf ve adetlerini ve değerlerine sahip uluslararası normlara sahip bir vatandaş olarak yetiştirmek olduğuna inanıyoruz. Bu konuda öğretmenlerimize güveniyor ve başarılarının devamını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan; 2015-2016 eğitim öğretim yılının I.döneminde yaptıkları çalışmalara değinerek; “Sayın Valimizin himayesinde birinci dönemimiz huzurlu ve verimli bir eğitim öğretim dönemi geçirdik. Hem akademik anlamda hem de kültürel anlamda yaptığımız çalışmalarla verimli bir dönemi geçirdik. TEOG verileri açıklandı fakat bakanlığımız resmi verileri açıklamadığı için henüz net bir şey söyleyemiyoruz. Ancak biz kendi ortalamamızın arttığını görüyoruz, inşallah bakanlığımız açıkladığında bunu da göreceğiz. Akademik başarılarımızın yanında tüm okullarımıza da hazırlayıcı ve destekleyici eğitim kursları aştık. İmkânları iyi olmayan çocuklarımızın akranlarından geri kalmaması için değerler eğitimi ile ilgili üniversitedeki hocalarımızla rektörümüzle iş birliği içerisinde eğitimler yaptık. Her alanda inşallah güzel şeyler yaptığımızı düşünüyoruz aynı zamanda kız çocuklarımızın okula kazandırılması konusunda da baya ilerlemeler kat ettik. Bu eğitim öğretim yılımızın huzurlu verimli geçmesini sağlayan başta sayın valimize olmak üzere tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.


              Daha sonra törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Feyat Asya’ da 60 kişilik sınıflardan azami 25 kişilik sınıflara indiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımızın çok sefer dile getirdiği gibi "nereden nereye" geldiğimizin mutluluğunu yaşıyoruz. 60 kişilik sınıflardan bugün artık asgari 25 kişilik sınıflarda eğitimler veriliyor. Akıllı tahtalardan Fatih projesi ile birlikte eğitim ve öğretim alanında Türkiye’nin her alanda geliştiğini sevgili çocuklarımızın gözlerinden de okumak bizleri de son derece mutlu ediyor. Bizler yerel yöneticiler olarak sayın valimizin başlatmış olduğu her alandaki yeni yapılanma ve yeni dizayn ile birlikte ilimizin de hak ettiği noktaya gelmesi için bizlerde bütün paydaşlarla bütün kurumlarımızla iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Belediye olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kompozisyon yarışması için protokol imzaladıklarını söyleyen Başkan Asya, “Hayalimdeki Muş kompozisyon yarışması ile çocuklarımızın gözüyle istedikleri Muş’u inşa etmek için gayret sarf edeceğiz. İnşallah çok daha güzel çalışmalara imza atacağız. Bu dönemin hayırla bitirme sevincini ile bu ülkenin yeniden inşasında söz sahibi olan çocuklarımıza da başarılar diliyorum. Gelecek dönemlerinde bütün ülkemiz ve ilimiz için huzurun ve kardeşliğin hâkim olması diliyorum” ifadelerini kullandı.

 Burada bir konuşma yapan Sayın Valimiz Seddar Yavuz; “Kıymetli veliler, geleceğizimizin teminatı sevgili öğrenciler, öncelikle hepinizi sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum.2015-2016 Eğitim/Öğretim yılını huzur ve barış içinde bitirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün bütün okullarımızda öğretmenlerimiz, sınıflarında ve hiçbir kesinti olmaksızın çocuklarımızı gayet güzel bir şekilde eğittiler.

 

Hepinizin bildiği gibi daha önce ülkeler yarışırdı, şimdi şehirler yarışamaya başladı. Dolayısıyla bu yeni zihniyet devrimine bizim de yavaş yavaş adapte olmamız gerekiyor. Biz Muş olarak rakiplerimizi sürekli takip etmeli, eğitimde, sağlıkta, kamu yatırımlarında ve kendimizi daha iyi bir konuma getirebilmek için mücadele etmeliyiz. Biz de yaklaşık 5 aydır bu şehirde görev yapan Valiniz olarak Muş ilinde yeni bir restorasyon çalışması başlattık. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın yapılanma biçimlerini, hizmet üretme kapasitelerini yeni baştan ele alıyoruz ve inanıyorum ki bu yaklaşımımızla birlikte vatandaşlarımıza daha iyi kamu hizmeti sunacağız ve en iyi şekilde vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üreteceğiz.

 

Bu anlamda ülkemizin en büyük sermayesi tabi ki insan kaynağıdır. İnsan kaynağını ne kadar iyi eğitebilirseniz, onları ne kadar değerlerle buluşturabilirseniz, önce yerel, sonra ulusal ve uluslararası düzeyde değerler eğitimiyle buluşturup önce iyi insan daha sonra tüm insanlığa faydalı birer birey olarak yetiştirebilirsek sanıyorum geleceğe daha güvende bakabiliriz. Sadece akademik başarının yeterli olduğunu düşünürsek dünya üzerinde birçok olumsuzluğun altında akademik başarısı çok iyi olan insanlar yatar. O yüzden sadece akademik başarı değil, ahlak kurallarına uygun, etik kurallara uygun insanlar yetiştirmeliyiz. Şefkat, merhamet ve sevgi medeniyetimizin en önemli unsurudur. Şefkati olmayan, merhameti olmayan yaklaşımlar bizi mutlu ve tatmin etmez.

 

İlimizde fiziki mekan sorununu büyük ölçüde çözüyoruz. Bu sene sadece 371 dersliğin ve 2 bin 800 kapasiteli yaklaşık 11 tane yatılı pansiyonun inşaatını devam ettiriyoruz ve bunları kısa zamanda bitireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihinden bu yana en güçlü ekonomik düzeydedir, bunda hiçbir tartışma yoktur. Dolayısıyla biz bu bölgenin sorunlarını mutlak suretle çözeceğiz. Ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarına mutlak suretle iyi çözümler getireceğiz ama bütün bu çözümler yetmez. Bütün bu çözümlerin oluşabilmesi için bizlerin birlik, beraberlik ve kardeşliğine, huzur ve güven ortamına her zamankinden fazla ihtiyacımız var.

 

Bu gün Diyarbakır’ın Bağlar İlçesinde Çelebi Eser Ortaokulu’na PKK terör örgütü tarafından bombalı saldırı oldu ve yaralı çocuklarımız var. Karne dağıtım töreninde çocukları hedef alan bir yaklaşımla bu bölgenin gidebileceği bir yer yoktur. Bu tür yaklaşımlara hepimizin dur demesi, artık yeter demesi gerekiyor.

 

Sorumluluğu bir başkasına ihale ederek, başkaları bu sorunu çözsün diyerek yol alamayız. O yüzden hepimizin mutlak suretle daha iyiye, daha güzele gidebilmek için hepimizin yapabilecekleri var ve hepimiz sorumluluk sahibiyiz. Zaten az gelişmiş toplumlarda kurtarıcılar aranır, yoksa gelişmiş toplumlar hep beraber bir işi başarmanın yolunu bulurlar ve biz o yüzden buradaki yerel aktörlerle, kamu kurum kuruşlarıyla, herkesle ortak aklı kullanmaya, iş birliğiyle koordinasyonu geliştirmeye mutlak suretle ihtiyacımız var. Eğer bu şehir hep birlikte hareket etme kapasitesini arttırırsa çok daha başarılı olabilir.

 

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının 1. Döneminde büyük emek sarf eden eğitim camiamızın değerli mensupları öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

Sayın Valimiz Seddar Yavuz, öğrenci ve velilerine karnelerini dağıttıktan sonra öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Düzenlenen tören Sayın Valimizin, öğrencilere tatillerini iyi geçirmeleri yönünde tavsiyelerinin ardından sona erdi.

 

 

25-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-201625-01-2016

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.