MUŞ İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2014 YILI EĞİTİM AÇISINDAN VERİMLİ GEÇMİŞTİR

       Milli Eğitim Bakanlığımızda, yoğun ve hareketli geçen 2014 yılı Muş eğitim öğretimi açısından da verimli bir yıl olarak geçmiştir. 2014 yılında gerek idareci atamaları gerekse de öğretmen hareketliliğinin yoğun olduğu ilimizde güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyoruz.
2014 YILI EĞİTİM AÇISINDAN VERİMLİ GEÇMİŞTİR

     Milli Eğitim Bakanlığımızda, yoğun ve hareketli geçen 2014 yılı Muş eğitim öğretimi açısından da verimli bir yıl olarak geçmiştir. 2014 yılında gerek idareci atamaları gerekse de öğretmen hareketliliğinin yoğun olduğu ilimizde güzel çalışmalar yaptığımıza inanıyoruz. Rutin işler dışında, planlama, organizasyon, yenileşme, gelişim değişim için çalışmalarımız devam etmiştir. Aşağıdaki şekilde kısaca özetleyebileceğim çalışmalar şunlardır.

   1 - Çıkan kanun ve yeni yönetmelikler gereği okul Müdürlerimizde değişim ve yenilenmeler oldu. 79 okul Müdürümüz yeniden veya ilk defa atandı. Müdür yardımcılıklarından dört yılını dolduranlardan bir kısmı yenilendi. Ehliyet ve liyakate dayalı bu atamalar sonunda, eğitim yöneticilerimizde yenilenme ve değişimler olmuş olup, buda eğitimimize dinamizm getirmiş olup, ileriye dönük olumlu yansımaları olacaktır. 2014 yılında İlimizden çeşitli sebeplerle 1400 öğretmen tayinle başka illere gitmiş olup,  yoğun çalışmalarımız sonucu 1700 öğretmen ilimize ilk atamayla gelmiş ve dolayısıyla 300 öğretmen fazla gelmiştir.

  2 – Alışkanlık haline gelmiş geçici görevlendirmeleri sonlandırarak, köylerimize kadrolu öğretmenlerimizin gitmesini sağladık. Kadrolu öğretmenlerimizin köylerimize gitmesinden dolayı, öğrencilerimizin akademik başarılarının artmasının sağlanmasının yanında, okullarımızın ihtiyaç ve eksiklikleri öğretmenlerimiz tarafından biran önce tespit edilmiş ve ihtiyaçların Müdürlüğümüz imkânları ölçüsünde giderilmesini sağlamamıza vesile olmuştur.

 3 – Okullarımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda; 143 okulumuzun WC, bahçe duvarı, boya badana, çatı onarımı, kapı/pencere onarım, lojman gibi genel onarımlarını 7.500.000.tl harcama yapılarak okullarımızın fiziki ortamlarının iyileştirilmesini sağladık.  Bu rakama ortaöğretim okullarımızın harcamaları ve İlçe Kaymakamlıklarımızın İlçe Özel İdareleri vasıtasıyla kendi imkânlarıyla yaptıkları iyileştirilmeler dâhil değildir.

 4 – Yaklaşık 8.900.000.tl harcanarak okullarımızın; sıra, yazı tahtası, bilgisayar vb. donatım malzemeleri alınıp okullarımıza dağıtılarak, yeni açılan dersliklerimizin donatılması yanında okullarımızın eskiyen araç gereçlerinin de yenilenmesi sağlanmıştır. Fatih Projesi kapsamında 123 okulumuza akıllı tahta döşenmesi için altyapı çalışmaları başlamış devam etmektedir.

  5 - Taşımalı eğitim servis ve yemek ihaleleri, odun/kömür ihaleleri, alım satım işleri ve diğer rutin iş ve işlemler herhangi bir gecikmeye meydan verilmeden zamanında yapılmıştır. Taşımalı Eğitimde servis ve yemek ücreti olarak toplam 3.750.000.tl ödenmiştir.

6 -  435 derslik eğitim öğretime açılmış, 1280 öğrencilik 5 pansiyon faaliyete alınmış, 210 yatak kapasiteli 2 öğretmen evi açılmış ve 10 lojman yapılarak yaklaşık 70.000.000. tl. Ödeme yapılmıştır.

 7 – Öğrencilerimizin akademik başarılarını artırmak için, İl geneli 1.yarıyıl iki deneme sınavı yapılmış ve 2.yarıyılda iki deneme sınavı yapılacaktır. Ücretsiz hazırlayıcı ve yetiştirici kurslar açarak 13.000. öğrencimizin ücretsiz kurs almalarını sağladık. Başarılı ve planlı çalışmayı anlatan 20.000. kitap 8. Sınıf öğrencilerimize ve tüm öğretmenlerimize dağıtılmıştır.

 8 – Okullarımızda ve Yaygın Eğitim kurumlarımızda; öğrencilerimizin sosyal kültürel gelişimlerini sağlamak, yetişkinlerin ise meslek edinmeleri için tüm talepler değerlendirilerek kurslar açılmıştır.2450 yaygın eğitim kursu açılarak, 33.670 vatandaş ve öğrencimiz kurslara katılmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla halk eğitim planlama toplantısı yapılarak talepler alınmış istekler doğrultusunda kurslar açılmıştır.

 9 - Fiziki ortamların iyileştirilmesinin yanında, "binayı yaşatan nefestir" sözünün belirttiği gibi fiziki imkânlar ne olursa olsun eğitim % 70 insanın gayret ve çabası sonucu geliştiği bilincindeyiz. Onun için okullarımızı şahsım ve idareci arkadaşlarım sürekli denetim ve kontrol ederek, çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu yüksek tutup azami verimle çalışmalarını sağlamanın yanında, eksiklik ve ihtiyaçlar tespit edilerek temini sağlanmıştır.

 10 – Maarif Müfettişlerimiz görevlendirilerek, İlimizin Akademik başarıda, okula devamsızlıkta ve Lise Okullaşma oranlarında düşük oranlarının sebepleri ve artırmak için yapılacak çalışmalar konusu incelenmektedir. Yine Türkiye’de en çok YBO’larına (23) sahip olduğumuz İlimizde, bu okulların eğitime etkisini, Maarif Müfettişlerimizce araştırılıp incelenmekte olup çıkacak sonuca göre YBO’larımızın yeniden yapılandırılması ve taşıma merkezlerinin artırılması konusunda 2015/2016 eğitim öğretim yılına dönük yapılandırmaya dönük hazırlık çalışmalarımız devam etmektedir.

 11 – Muş eğitiminin gelişimi ve hak ettiği yere gelmesi için, Sivil toplum örgütleri ve tüm paydaşlarımızla sürekli fikir alışverişi ve iletişim indeyiz.  Muş eğitimine nasıl katkı sağlarız gayret ve çabası içinde gelen tüm teklifler, öneriler, projeler ile ortak çalışma teklifleri değerlendirilmektedir. Ortak akıl düşüncesi ve pozitif yaklaşımla öneriler değerlendirilerek olumlu her çalışmayı beraber yaparak, toplumumuza faydalı olmak gayret ve çabasıyla çalışmaktayız.

      Tüm bu çalışmalarımızda Muş´a hizmet etme gayret ve azmimizi artırmada bizlere güç verip desteklerini esirgemeyen; Milletvekillerimiz Sn. Faruk IŞIK ve Sn. Muzaffer ÇAKAR’a, Valimiz Sn. Vedat Büyükersoy’a, belediye başkanımız Sn.Feyat ASYA’ya, Kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütleri ile paydaşlarımıza ve mesai arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

 

 

                                                                                           Cevdet ARSLAN / Muş Milli Eğitim Müdürü

Hürriyet Mahallesi, Şht. Akif Ağaoğlu Cd. No24 Muş Merkez - (436) 212 35 83 / 0436 212 12 10

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.